Documentarul “Sunetele Bucureștiului”/”Sounds of Bucharest”, în regia lui Mihai Grecea, arată, pe note, viața de zi cu zi a opt personaje din culturi diferite care au ales Bucureștiului să le fie cămin. Printre ei se află Fanny Chartres, traducătoare de origine franceză, și Fan Shuang, bariton la Opera Comică pentru Copii, cetățean chinez.

Oamenii pur și simplu respectă cum ești. Ce am adus în București sau pentru București cred că este muzica mea. – Fang Shuang, bariton Opera Comică pentru Copii.

În fiecare zi descopăr ceva. Bineînțeles că am niște locuri preferate, parcurile de exemplu. Când pot să trec prin parcul Ioanid, chiar dacă e mai lung, trec prin acest loc minunat, îmi dă o forță, e energie care stă cu mine toată ziua. – Fanny Chartres, traducătoare de origine franceză.

Filmul documentar produs de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană va apărea în luna martie și va fi itinerat în mai multe spații culturale și educaționale din București. Regizorul Mihai Grecea continuă realizarea filmului în ciuda faptului că s-a numărat printre răniții din incendiul Colectiv.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


Parteneri media

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României