Sounds of Bucharest (Sunetele Bucureștiului) este numele fimului documentar realizat în cadrul proiectului “Noile minorități din București”. Documentarul va surprinde itinerariul a opt protagoniști din opt noi minorități urbane de la sosirea în București până în prezent. Cele opt itinerarii sonore vor construi împreună o poveste a migranților care și-au găsit un cămin în București.

Bucureștenii nu m-au făcut să mă simt ca o străină, m-au acceptat exact cum sunt, cu experiența mea. Sunt deschiși să mă cunoască mai bine și n-am simțiti niciodată că asta nu va fi locul potrivit pentru mine”, spune o britanică stabilită la București, una dintre protagonistele documentarului.

Puteți vedea trailerului filmului aici:

Filmul documentar produs de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană și regizat de Mihai Grecea va apărea la începutul anului viitor și va fi itinerat în mai multe spații culturale din București.

Notă:  Din cauza tragicului eveniment din 30 octombrie din clubul Colectiv, colegul nostru Mihai Grecea nu mai poate continua filmarea documentarului, numărându-se, din păcate, printre răniții din incendiu, iar realizarea filmului va fi preluată de o altă echipă a casei de producție Easy Film.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


Parteneri media

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României