Studii tematice despre noile minorități

citește materialul integral aici

Analiza bucureștenilor despre noile minorități

Deschiderea granițelor României după 1989 a dus la constituirea unor noi comunități etno‑naționale, pe lângă cele ”tradiționale”.  Bucureștiul, ca orice capitală, a atras un număr semnificativ de străini care s-au stabilit pe teritoriul orașului, și-au construit existența în cadrul vieții urbane, și au interacționat cu bucureștenii pe diverse planuri sociale. Acest studiu reprezintă una dintre primele încercări de a înțelege acest fenomen nou din perspectiva ”localnicilor”.

citește materialul integral aici

Analiza prezenței noilor minorități din municipiul București

Din 1990 și până în prezent câteva mii de cetățeni străini din China, Franța, India, Italia, Liban, Marea Britanie, Turcia și Republica Moldova s-au stabilit în București.  Noii rezidenți au ajuns în București din diverse motive. Unii dintre ei au fost mânați de noile oportunități economice ca mici antreprenori sau ca angajați a unor mari companii sau a unor instituții culturale, educaționale sau ca studenți. Aceste noi sosiri au o cauză mai profundă ce ține în mare parte de re-modelarea legăturilor politice, culturale și educaționale a României cu mai multe țări sau chiar regiuni ale lumii. În acest context, în cadrul proiectului Noile minorități din municipiul București a fost realizat un studiu despre cum percep imigranții orașul.

citește materialul integral aici

nm

Noile Minorități din municipiul București

Această broșură a fost realizată în cadrul proiectului Noile Minorități din municipiul București, implementat de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană în parteneriat cu Institutul de Cercetare Telemak și finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

citește materialul integral aici.