Ateliere creative pentru liceeni reîncep în luna februarie cu noi grupe de elevi care vor ilustra diversitatea culturală a Bucureștiului prin teatru, film, fotografie și arte vizuale.

În parteneriat cu Liceul Teoretic Traian, Colegiul Economic A.D. Xenopol, Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc” și Liceul de Telecomunicații din București, proiectul “Noile minorități din București” continuă seria de ateliere creative pentru elevii între 15 și 18 ani din București, atât din populația majoritară, cât și provenind din alte culturi. Scopul este de a crește gradul de conștientizare privind diversitatea culturală în rândul tinerilor bucureșteni.

Prin metode educative non-formale, formatorii vor lucra cu grupe de câte 20 de liceeni în spiritul înțelegerii diversității culturale și a creșterii gradului de toleranță. La finalul atelierelor, tinerii vor crea piese de teatru, fotografii, documentare, desene, picture și instalații pe baza experiențelor proprii din interacțiunea cu alte culturi.

În luna februarie încep grupa de film și cea de foto la Colegiul Economic A.D. Xenopol, urmând ca în luna martie să demareze și următoarele două grupe de film și foto. Tot în martie vor avea loc și atelierele de teatru și arte vizuale. Fiecare atelier are o durată de 18 ore împărțite în sesiuni de câtre trei sau șase ore. Elevii vor lucra cu profesioniști din domeniul teatrului, filmului, fotografiei și artelor vizuale. Înscrierile se primesc la ateliere@maieuropean.ro.

fotobun filmbunÎn luna ianuarie, s-au încheiat primele două grupe de teatru și arte vizuale. Liceenii de la grupa de teatru au realizat împreună spectacolul “Oamenii-călătorie”, iar cei de la arte vizuale pregătesc o expoziție cu lucrările lor inspirate din alte culturi.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


Parteneri media

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României