echipa

Bianca Bălsan, Coordonator proiect

Bianca este manager şi cercetător cultural, cu un master în cercetări de marketing la Academia de Studii Economice. A lucrat în domeniul cultural în ultimii patru ani, fiind implicată în proiecte de educaţie culturală, management şi politici culturale, dezvoltarea industriilor culturale şi creative şi de promovarea patrimoniului cultural. În perioada 2013-2015 a fost expert naţional în cadrul Compendiumului de Politici Culturale, coordonat de Consiliul Europei. Ea este unul din autorii Strategiei sectorului cultural 2014-2020.

Angelica Moisescu, asistent proiect

Angelica este un profesionist cu o experiență de peste cinci ani în domeniul fondurilor europene, timp în care a colaborat cu Fundația World Vision România și Federația Agrostar.  Absolventă a Facultății de Transporturi, din cadrul Universității Politehnica București, Angelica s-a implicat în ultimii ani în diverse proiecte de formare profesională, dezvoltare rurală și educație antreprenorială.  În cadrul proiectului Noile minorități din municipiul București coordonează implementarea atelierelor creative.

Roxana Bucată, responsabil comunicare

Roxana Bucată este jurnalistă cu experiență de peste 10 ani în mass-media. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. În prezent, este colaboratoare a platformei independente Think Outside the Box, unde se ocupă, în special, de subiectele din domeniul protecției mediului. Pe lângă activitatea jurnalistică, Roxana Bucată se ocupă de comunicare pentru proiecte culturale, precum festivalul internațional de film de mediu, Pelicam. În cadrul proiectului Noile minorități din municipiul București”, a preluat responsabilitățile de comunicare.

Bogdan Iancu, coordonator cercetare

Bogdan Iancu este lector universitar doctor la Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi cercetător la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. În 2011 a obținut titlul de doctor în antropologie și etnologie la Universita degli Studi di Perugia. Este autor si editor al unor volume de specialitate precum “Dobrogea. Identități și crize” (coord. Paideia 2009), “La masă cu oamenii Deltei. O cartografiere a practicilor gastronomice(coord. împreună cu Monica Stroe. Coresi. 2012).

Vintila Mihailescu, coordonator cercetare

Vintilă Mihăilescu este profesor universitar doctor şi directorul Departamentului de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Franţa, Elveţia, Germania, Belgia, Canada, Ungaria şi Bulgaria. Domeniile sale de specializare sunt: etnopsihologie, identitate şi etnicitate, studiul comunităţilor. Din 2005 până în 2010 a fost directorul Muzeului Țăranului Român. În 2006 a fost decorat de Preşedintele României pentru serviciile aduse culturii române.

Christian Sørhaug, consultant cercetare

Christian Sørhaug este antropolog, cercetător la Institutul de Cercetare Telemark și la Universitatea din Oslo, Norvegia. Domeniile sale de interes sunt migrația, mediul, ecologia și dezvoltarea durabilă, sărăcia și inegalitatea socială, urbanismul și planificarea urbană. Este membru al Rețelei Norvegiene de Cercetare a Americii Latine. A publicat studii pe tema impactului migrației asupra comuntăților rurale din Norvegia.

Monica Stroe, coordonator cercetare

Monica Stroe a absolvit un master în Nationalism Studies la Central European University Budapesta și este doctor în sociologie din 2012. A beneficiat de burse și stagii de formare la Goldsmiths College (University of London), Universitatea din Perugia (Italia), Universite Libre Bruxelles, Observatoire des Politiques Culturelles Grenoble, Universitatea din Trieste (Italia). Are o experiență de cercetare de peste 6 ani și este specializată în studii despre alimentație, politici și practici agricole, cultură, relații etnice și consum.

Elena Borcea, formator ateliere film

Studentă a Universității de Arte Teatrale și Cinematografie Ion Luca Caragiale, Elena a participat în ultimii ani la mai multe workshopuri de film: Let’s go digital 2015 și 2014, Rulment, Primul meu film documentar. În ultimul an, Elena a început să coordoneze propriile ateliere de film, dând mai departe cunoștiițele dobândite. Filmul de debut al Elenei, Familia mea pe scurt, a participat la Festivalul de Film de la Cannes, secțiunea Short Film Corner, și a primit premiul pentru debut acordat unui regizor român la Festivalul de Film Astra 2013.

Bogdan Theodor Olteanu, formator ateliere film

Născut în 1976, in București, Romania.

A urmat cursurile facultății de jurnalism.

A lucrat patru ani ca reporter de investigații pentru două cotidiane.

A fost consultant de comunicare în mai multe campanii electorale.

În prezent este partener într-o agenție de comunicare.

A scris proză scurtă și teatru, a publicat cronică de teatru și film.

A regizat videoclipuri pentru muzică si festivaluri.

A scris și regizat filmul „Duminică dimineață/Sunday Morning” in 2014.

În 2015 a scris și regizat “Lampioane chinezești/Chinese Lanterns”.

Tot în același an a regizat „Dumneavoastră, tu”/”I don’t know which Maria”.

Katia Pascariu, formator ateliere teatru

Actriţă profesionistă, absolventă de UNATC promoţia 2006, Katia Pascariu lucrează preponderent în teatru, dar şi în film („După Dealuri”, r. Cristian Mungiu) şi teatru-dans. Este co-fondatoare a Asociaţiei ADO – Artă pentru Drepturile Omului şi a Centrului de Artă Comunitară Vârsta4 de la Căminul de vârstnici Moses Rosen. Este membru al Centrului de Teatru Educațional Replika. În prezent este studentă la Masterul de Antropologie din cadrul Universităţii Bucureşti. A fost nominalizată în 2007 la Premiile Uniter, secţiunea Debut, pentru rolul din spectacolul „Vitamine” (r. Ana Mărgineanu), iar în 2014 a primit Marele Premiu la Gala Star pentru rolul din „Copii răi” (r. Alexandru Mihăescu).

Andrei Șerban, formator ateliere teatru

Andrei Șerban este absolvent al Universității de Teatru si Film, Ion Luca Caragiale din București, secția actorie. În prezent este actor în cadrul Platformei de Teatru Politic, educator în Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Bucuresti, în cadrul proiectului “Punţi către speranţă” – acces la servicii sociale de calitate pentru solicitanţi de azil şi persoane cu o formă de protecţie în România și profesor de tehnică de filmare în cadrul unei școli de film și televiziune pentru copii. Între anii 2007 și 2014 a ocupat funcția de director de casting la Exit Films și Saga Film.

Daniela Mărtinescu, formator ateliere arte vizuale

A absolvit secţia de Arte Decorative şi Design în cadrul UNARTE. După o scurtă experiență ca muzeograf și curator, s-a dedicat îndrumării copiilor pe drumul artelor plastice în cadrul Şcolii de Muzică şi Arte Plastice nr. 1 și a școlii de hobby-uri Center Stage. În prezent este profesor de educație plastică la Mark Twain International School și artist plastic freelancer, colaborând în proiecte şi instalații de artă plastică printre care „Făt Frumos” în cadrul lucrării „Unificarea Spațiului Discontinuu”.

Cătălina Liana Coşoiu, formator ateliere arte vizuale

Cătălina este artist vizual și trainer cu experientă de peste zece ani în domeniul învățământului artistic. Lucrează în sistemul preuniversitar românesc, al cursurilor de formare profesională a adulților și în sistemul internațional IBO. A absolvit secția Artă murală și un masterat în scenografie urbană la Universitatea Națională de Arte din București. În prezent predă educație artistică la nivel liceal, este trainer de specialitate și autor de cursuri pentru decoratori de interior.

Alina Constantinescu, formator ateliere arte vizuale

Alina Constantinescu a absolvit Facultatea de Jurnalism și științele Comunicării și Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene, ambele din cadrul Universității din București. Ulterior a făcut un masterat în Relații Internaționale de aproape 3 ani în Japonia. încă din anul 3 de facultate, a observat că este atrasă de zona de drepturile omului, incluziune socială, educație pentru democrație  și respect pentru diversitate. Ca studentă, a fost voluntar al organizației Salvați Copiii și a predat drepturile copilului în școli din zone marginalizate din București.

Cristina Ardelean, formator ateliere arte foto

Cristina este fotograf freelance de 6 ani și trainer acreditat de 4 ani. Specializarea sa fotografică este în fotografia de studio. Are o experiență de 4 ani în training foto cu copii și adulți în cadrul centrului National Photographic. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, departamentul Foto-Video și are un master în fotografie de la Școala de fotografie EFTI, Madrid. A participat la numeroase expoziții fotografice, printre care și Photo España în anul 2009.

Vlad Lodoabă, formator ateliere arte foto

Vlad este fotograf profesionist specializat în fotografia de nuntă și eveniment. A activat ca fotoreporter, editor foto, asistent sau fotograf secund și a fotografiat subiecte de știri, sport, artă și concerte. Din 2011, de când s-a specializat pe fotografia de nuntă, a documentat nunți în România, Italia, Franța sau Marea Britanie. Cel mai recent a avut privilegiul să fie parte din juriul unui concurs internațional de profil. Cea mai puternică sursă de inspirație a fost întotdeauna fotografia de presă.

Amalia Olaru, formator ateliere teatru

Amalia este absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, specializarea arta actorului. În prezent lucrează ca regizor de teatru, din 2012 explorând spaţiul cultural independent şi zona de educaţie nonformală prin artă. Spectacolele ei abordează o zonă experimentală, iar printre acestea se numără Amalia respiră adânc”, Pelicanul”. Who are you?” etc. Prin arta performativă, ea îşi doreşte să inspire publicului noi perspective.

Andrei Vasilescu, formator ateliere teatru

A absolvit în anul 2011 Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Arta Actorului, specializarea Artele Spectacolului. A fost selectat în numeroase proiecte de televiziune, teatru, film şi publicitate. Din 2009 este membru al Trupei de Teatru „Cristi Toma”, alături de care a construit diferite spectacole teatrale, precum „Visul unei nopţi de vară”, „D’ale carnavalului”, „Doi pe un balansoar”, „Cerere în căsătorie”, „Să râdem cu Caragiale”, „Pariuri pierdute”, „Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu”.

Alin Savu, asistent cercetare

Doctorand în Antropologie la SNSPA, București cu o cercetare despre fenomenul educării acasă (homeschooling) în București. Domeniile de cercetare aprofundate în prezent vizează copilăria urbană și educația; comunități, minorități și cultură materială; film documentar; memorie, istorie socială, nostalgie și post-comunism. Participant la diverse proiecte de cercetare precum „Cartografierea Socială a Bucureștiului” (2013, Departamentul de Sociologie, SNSPA); “(Hi)stories and Reconciling Memories. The German and Romanian Communities of Câlnic” (2011, IICCMER și Universite Libre de Brussels).

Ileana Szasz, asistent cercetare

Ileana Szasz este doctorand la SNSPA cu o teză în domeniul Antropologiei Vizuale despre documentarele autobiografice. Cercetarea vizează metodologia producerii documentarelor în contextul relaței de rudenie între documentarist și subiecți. În afara domeniului academic, lucrează de peste șase ani ca freelance videographer în special în zona non guvernamentală pentru care realizează documentare, clipuri de promovare, clipuri de ”awareness” etc.

Elena Trifan, asistent cercetare

Elena Trifan este doctorand în antropologie la SNSPA, unde cercetează practicile de dezvoltare personală. Domeniile de interes sunt  cercetarea spațiului urban, a minorităților, a relațiilor de muncă și a inegalităților sociale. A participat în proiecte de cercetare a comunităților sărace din județele Călărași și Vaslui, a practicilor gastronomice din Deltă, a imaginii femeii în media românească și Cartografierea socială a Bucureștilor.

Andrei Mihail, asistent cercetare

Andrei Mihail este doctorand în antropologie al SNSPA București și asistent asociat al aceleiași instituții. Interesul său academic principal se concentrează pe relația dintre boală și corp, la nivel individual și social. Cercetarea doctorală este axată pe experiența persoanelor cu transplant de organ. În plus, Andrei are experiență de cercetare a zonelor sărace și a cartierelor urbane.

Adelita Badulescu, asistent cercetare, comunitatea libaneză

Adelita Bădulescu este absolventă a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, secția Sociologie. De-a lungul facultății a participat la diverse proiecte în cadrul facultății sau pentru firmei de cercetare, cum ar fi AB Research sau Avangarde, unde a fost operator de teren/operator telefonic, a introdus chestionare în baze de date și a transcris interviuri/ focus-grupuri. În prezent urmează un master de Antropologie în cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative.

 

Dana Beghes, asistent cercetare, comunitatea turcă

Dana Berghes este redactor de muzică la revista SUB25 din 2012, lucrează de șapte ani în comunicare și a colaborat în special cu muzicieni din industria alternativă, precum și în organizare de evenimente. După o scurtă experiență în televiziune și în advertising, a revenit la freelancing. Acum este booking agent și PR pentru Subcarpați, manager la Terasa Baraka, mândra stăpână a unui fox-terrier isteț și mereu curioasă de oamenii din jurul ei.

Ina-Alice Danila, asistent cercetare, comunitatea franceză

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, în 2012. Tot din 2012 lucrează în publicitate, la o agenție digitală. În prezent, urmează un master de Antropologie la SNSPA, la care s-a înscris din dorința de a învăța mai multe despre comportamentul oamenilor, dincolo de eticheta de consumatori pe care le-o atribuie marketingul.

Ioana Dobrinescu, asistent cercetare, comunitatea turcă

Ioana a terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A realizat un studiu despre practica tatuajelor în comunism. Lucrează în publicitate de la 19 ani. A avut proiecte pe teme diverse, de la înghețată la telecom, făcând parte din echipe ce au dezvoltat strategii de comunicare. Din dorința de a face campanii mai relevante, urmează cursurile masterului de Antropologie, SNSPA. Îi place să exploreze noi subiecte și și-ar dori să nu se oprească niciodată din învățat.

Liviu Dimulescu, asistent cercetare, comunitatea franceză

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA, specializarea Sociologie. În prezent este masterand în Antropologie, urmând să desfăşoare un stagiu Erasmus în Lyon. A lucrat de-a lungul celor 4 ani de studiu în proiecte de cercetare diverse, în care s-a familiarizat cu diferitele metode de lucru în ştiinţele sociale, atât calitative cât şi cantitative.

Cezara Gheorghe, asistent cercetare comunitatea engleză

Este studentă la Masterul de Studii Vizuale și Societate de la SNSPA și licențiată în Comunicare și Relații Publice la Universitatea din București. Cezara este pasionată de domeniul comunicării, încerca să fie constant la curent cu noutățile din domeniu. Ea lucreza de mai bine de un an ca PR & Marketing Officer în cadrul unei companii ce activează în domeniul educației. A fost implicată în câteva proiecte internaționale (Youth in Action – Erasmus Plus, Global Citizen Development Program – AIESEC) și considera că prin experiențe multiculturale care ne provoacă să ieșim din zona de confort putem să ne cunoaștem mai bine și să contribuim la o societate mai deschisă.

Anca – Elena Iordan, asistent cercetare, comunitatea chineză

Anca-Elena este masterandă la Studii Vizuale și Societate, în cadrul Facultății de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. A participat la proiecte fotografice ale Clubului Foto din cadrul Casei de Cultuură a Studenților București: Țara Vrancei, Ținutul Neamțului, Munții Buzăului, Crăciun în Maramureș. În vara 2015, a făcut parte din echipa de cercetare coordonată de prof. Vintilă Mihăilescu în comuna Borca, județul Neamț.

Corina Nitescu, asistent cercetare, comunitatea italiană

În 2010 a luat naştere pasiunea Corinei pentru scris. Începuse să realizeze mici cronici de film pentru AmDoar18Ani.ro, blogul colectiv pe care, cu timpul, a ajuns să îl coordoneze. A urmat un curs de fotografie la Școala de Arte din București, învățând să își ilustreze poveștile. A terminat Facultatea de Jurnalism în cadrul Universtății Hyperion București, apoi a urmat cursurile Școlii de Vară Decât o Revistă. Acolo a învățat să scrie texte bine structurate, care transmit emoții cititorilor ei.
 

Iulia Gabriela Știru, asistent cercetare, comunitatea de moldoveni

Iulia este absolventă a Universității din București, Facultatea de Istorie, specializarea Istoria Artei. De-a lungul facultății a făcut stagii de practică și voluntariat la Muzeul Țăranului Roman, la Muzeul Aman și la Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei. În prezent este masterandă în anul I la SNSPA, urmând cursurile programului de masterat Studii Vizuale și Societate. A aplicat pentru acest master pentru că programul este conceput în așa fel încât să aibă aplicabilitate. Se pune accentul pe partea practică și asta a atras-o.

Iulia este pasionată de design de interior. Îi place să ajute oamenii să se simtă bine la ei acasă și să facă din spațiul lor un cămin primitor și confortabil. Cariera sa în acest domeniu este la început de drum.

Jasmina Al-Quisi, asistent cercetare, comunitatea indiană

Dupa cei trei ani la FJSC, Universitatea București, Jasmina și-a început cariera în publicitate, în buticul de creație Headvertising. Între timp, pasiunea pentru artele vizuale și antropologie au adus-o către Masterul de Studii Vizuale si Societate, SNSPA. Pe lângă experiențele profesionale de comunicare, ea are o istorie îndelungată în voluntariat în sfera educației și ecologiei. Originile iordaniene și pasiunea pentru alte culturi au fost motivele principale pentru a se dedica acestei cercetări.

Laura Patru, asistent cercetare, comunitatea indiană

Absolventă de Antropologie și pasionată de totodată de fotografia documentară a obținut în 2013 premiul I pentru “Eseu Sociologic”, “Premiul pentru Originalitate” în 2014, precum și  premiul al III-lea în cadrul Conferinței Anuale Studențești din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.  În ceea ce privește fotografia, începând din 2008 și până în prezent, a câștigat 7 concursuri de fotografie și a avut totodată 5 expoziții. Ca și arii de interes antropologic, temele care tratează socialismul și postsocialismul reprezintă prima opțiune.

 

Ana Cristina Irian, asistent cercetare, comunitatea italiană

Cristina este, în prima variantă de CV, economist și activează în domeniul dezvoltării socio-economice. Este absolventă a Universităților Trento și Regensburg  (dezvoltare locală) și a activat în peste 10 proiecte finanțate de CE și alți donatori internaționali. În cea de a doua variantă de CV, Cristina este absolventă a Școlii “Fotopoetica” din București și urmează cursurile de master în Studii Vizuale și Societate ale SNSPA. A participat la peste 20 expoziții de fotografie organizate în România și peste hotare. De asemenea, a contribuit la documentarea şi realizarea a două volume de fotografie ale artistului Victor Boldâr. 

Elena Gudumac, asistent cercetare, comunitatea moldoveană

Elena urmează masterul de Antropologie de la SNSPA şi este licențiată în Arhitectură Peisageră la USAMVB. Pasiunea pentru cercetare a apărut în facultate, materializată în tema de licență „Cercetări privind integrarea locurilor de joacă în peisaj și rolul copilului în dezvoltarea peisajului”. A fost voluntar în campania „Bucură-te de soare și dăruiește zâmbete copiilor” organizată de ”La Roche-Posay România” şi în proiectul „Restaurarea Grădinilor Școlii Centrale” derulat de USAMVB și Școala Centrală.

Alexandra Matei, responsabil financiar

Alexandra Matei este licențiată în economie din anul 2006, absolventă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice și specializată din anul 2007 la nivel Master în Audit Financiar-Contabil al Universității Spiru Haret. Și-a început cariera profesională în anul trei de studii universitare, ulterior conducând departamentul economic al mai multor firme care activează în domeniul creației artistice și al serviciilor conexe. Totodată, este membră a echipei de economiști din cadrul unei firme de expertiză contabilă.

 

Ramona Moglan, expert achiziții

Ramona Moglan este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Romano-Americane, promoția 2002 și a unui Masterat în elemente de ordine publică și siguranță națională din cadrul Academiei de Poliție A.I. Cuza.