presa-despre-noi

sapte-seri

„Noile minorităţi din municipiul Bucureşti” – cea mai amplă platformă de dialog intercultural între bucureșteni și noile minorități din România

În ultimele două decenii, în București s-au stabilit peste 30.000 de străini. Cu toate acestea, bucureștenii nu par să conștientizeze încă foarte clar prezența noilor minorități urbane în propriul oraș. Timp de un an, proiectul „Noile minorităţi din municipiul Bucureşti”, dezvoltat de o echipă de peste 40 profesioniști în cercetare, antropologie, film, teatru, regie, comunicare, jurnalism, fotografie, a realizat cea mai amplă platformă de dialog intercultural între bucureșteni și noile minorități din România.

citește materialul integral pe site-ul Sapte Seri

rom-pozitiva

„Noile minorităţi din municipiul Bucureşti” – cea mai amplă platformă de dialog intercultural între bucureșteni și noile minorități din România

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană anunță încheierea proiectului „Noile minorităţi din municipiul Bucureşti”, implementat în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016, în parteneriat cu Institutul de Cercetarea Telemark din Norvegia și finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului european.

citește materialul integral pe site-ul România Pozitivă.

stirionglogobun

Noile minoritati din municipiul Bucuresti – cea mai ampla platforma de dialog intercultural intre bucuresteni si noile minoritati din Romania

Toate resursele, povestile si datele statistice ale acestui proiect au fost incarcate de Asociatia Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana pe site-ul www.newminorities.com, punand, astfel, la dispozitia publicului un centru de resurse pe tema minoritatilor din Bucuresti, dar si un spatiu de dezbatere a temelor de interes.

citește articolul integral pe STIRIONG.RO

logo

A fost lansat filmul Sunetele Bucurestiului, regizat de Mihai Grecea

Vineri, 15 aprilie 2016, la Cinema Muzeul Țăranului Român, Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană a lansat filmul Sunetele Bucureștiului / Sounds of Bucharest, regizat de Mihai Grecea.

citește articolul integral pe HotNews.ro

download

Mihai Grecea a lansat documentarul Sunetele Bucurestiului

“Cu ajutorul personajelor pe care le-am ales am putut sa aratam ca noile minoritati, cum sunt denumite nationalitatile care traiesc alaturi de noi in Bucurest in ultimii ani, imbogatesc orasul, aduc niste lucruri noi orasului la care de putine ori ne gandim, aduc o pata de culoare, un sunet nou” a declarat Mihai Grecea.

citește materialul integral pe Cinefan.ro

stiriong22

Filmul Sunetele Bucurestiului de Mihai Grecea a fost lansat

Regizat de Mihai Grecea, filmul prezinta istoria fiecarui strain ce a optat pentru Romania, motivatia alegerii acestei tari, respectiv oras, parcursul integrarii in comunitate, pentru o mai buna intelegere a mecanismului de integrare a noilor locuitori ai Bucurestiului. Filmul scoate la iveala identitatea bucuresteana, observata mai mult sau mai putin obiectiv de ochiul strain, care descopera treptat elementele constitutive ale acesteia.

citește articolul integral pe STIRIONG.RO

bucurestiul

Regizorul Mihai Grecea a lansat filmul ”Sunetele Bucurestiului”

Filmul documentar Sunetele Bucureștiului / Sounds of Bucharest surprinde povestea a opt cetățeni străini reprezentanți ai comunităților de: moldoveni, britanici, libanezi, fracezi, turci, italieni, indieni, respectivi chinezi, stabiliți în București dupa 1990. Atașamentul față de România al celor 8 protagoniști este remarcabil, și poate surprinzător pentru românul care părăsește țara în căutarea de mai bine.  Într-un context în care România se depopulează treptat și fără prea multe perspective de întoarcere, alții aleg aceeași Românie drept casă.

citește materialul integral pe Bucurestiul.ro

bucuresti tv

Vineri, 15 aprilie: Lansarea filmului documentar „Sunetele Bucureștiului”

„Sunetele Bucureștiului” este titlul unui film documentar ce va fi lansat vineri, 15 aprilie 2016, de la ora 18:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român. Intrarea este liberă.

Filmul este regizat de Mihai Grecea și se înscrie în categoria documentarelor aparte care vorbește despre Capitală și locuitorii acesteia. Astfel, acesta ilustrează identitatea bucureșteană observată mai mult sau mai puțin obiectiv de ochiul străin, care descoperă treptat elementele sale constitutive.

citește articolul integral pe bucurestitv.net

cariere

Efectele diversităţii culturale asupra societăţii, pe agenda Forumului Diversității Culturale

Dezbateri privind minoritățile vechi și noi, efectele diferitelor culturi asupra dezvoltării capitalei, provocări privind integrarea migranţilor şi refugiaţilor şi o serie de ateliere de lucru despre rolul diversității culturale în dezvoltarea societății au avut loc pe 14 şi 15 aprilie în cadrul Forumul Diversității Culturale de la ARCUB.

citește materialul integral pe cariereonline.ro

ethnic market

Forumul diversităţii culturale

Timp de două zile, ARCUB Gabroveni a fost gazda Forumului Diversității Culturale, un eveniment ce a reunit specialiști în domeniul cultural, al migrației, relațiilor internaționale, membrii minorităților naționale și comunităților de imigranți și reprezentanți ai sectorului public.

citește materialul integral pe ethnicmarket.ro

stirionglogobun

Forumul Diversitatii Culturale, 14 – 15 aprilie 2016

In perioada 14-15 aprilie 2016, Asociatia Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti organizeaza Forumul Diversitatii Culturale, un eveniment care va aduce in prim plan problematica diversitatii culturale si influenta acesteia in dezvoltarea societatii.

citește articolul integral pe STIRIONG.RO

agerpress

Forumul Diversității Culturale la Arcub

Forumul, organizat la ARCUB Gabroveni, va reuni specialiști în domeniul cultural, al migrației, relațiilor internaționale, membrii minorităților naționale și comunităților de imigranți și reprezentanți ai sectorului public. Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face prin completarea formularului online disponibil pe site-ul www.newminorities.com/forum, unde puteți găsi agenda completă a evenimentului.

citește articolul integral pe AGERPRES.RO

rom-pozitiva

Începe a doua serie de ateliere creative pe tema diversității culturale

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană anunță începerea celei de-a doua serii de ateliere creative din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București”. După primele grupe de teatru, arte vizuale, film și fotografie, liceenii bucureșteni se pot înscrie la următoarele workshop-uri care încep de pe 12 martie.

citește materialul integral pe site-ul România Pozitivă.

rrc

Documentarul “Sunetele Bucureștiului”/”Sounds of Bucharest” va fi lansat luna viitoare

Documentarul “Sunetele Bucureștiului”/”Sounds of Bucharest”, în regia lui Mihai Grecea, arată, pe note, viața de zi cu zi a opt personaje din culturi diferite care au ales Bucureștiului să le fie cămin. Printre ei se află Fanny Chartres, traducătoare de origine franceză, și Fang Shuang, bariton la Opera Comică pentru Copii, cetățean chinez.

citește materialul integral pe site-ul Radio Romania Cultural.

regard

Mon voisin, indien?

Bucarest ne compte pas que des Roumains, il y a aussi des Chinois, des Turcs, des Moldaves, des Italiens, des Indiens, des Libanais, des Anglais, des Français… Jusqu’à avril 2016, une équipe d’anthropologues a décidé de partir à leur rencontre afin de cartographier la présence de ces « nouvelles minorités ». « En 1930, les groupes ethniques représentaient 22,39 % de la population de la capitale alors qu’en 2011, ils ne formaient que 2,36 %. Pour autant, ces minorités façonnent le Bucarest d’aujourd’hui. Leurs membres sont beaucoup plus présents dans le monde des affaires, et apportent une ouverture sur d’autres modes d’alimentation », détaille Vintilă Mihăilescu, un des initiateurs du projet.

citește articolul integral în nr. 73 al revistei REGARD

dilema

Bucureștiul migranților turci

Istoria migrației turcești înspre Bu­curești începe în anii ’90 odată cu apariția primelor autogări din care plecau autocare și precupeți spre bazarele din Istanbul pentru a aduce marfa pentru micul comerț de butic și tarabă care a marcat peisajul urban postsocialist autohton. În preajma acestor autogări au apărut și primele restaurante turcești, de mici dimensiuni și cu un meniu care conținea o listă restrînsă. În ultimul deceniu, după perioada de explozie a shaormeriilor, un număr din ce în ce mai mare de restaurante turcești cu săli de mese generoase au îmbogățit peisajul gastro-identitar al cartierelor Colentina, Doamna Ghica, Iancului, dar și în zona centrală a Bucureștiului.

citește articolul integral pe DILEMA VECHE

totblogo

Educația, primul pas către toleranță. Ateliere gratuite pentru liceenii din Bucureşti

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană (M.A.I.E) invită liceenii din București să se înscrie la atelierele creative din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București”. În luna decembrie 2015 încep atelierele de teatru și arte vizuale, iar în ianuarie 2016 vor avea loc atelierele de fotografie și film. Acestea sunt adresate elevilor de liceu cu vârste între 14 și 19 ani de origine română, turcă, indiană, libaneză, chineză, britanică, franceză, italiană și din Republica Moldova care locuiesc în București.

citește articolul integral pe THINK OUTSIDE THE BOX

Bianca-Maria Balșan și Bogdan Iancu, la Orașul Vorbește, pe Radio România Cultural

[codepeople-html5-media-player id=”2″]

petiitjournal

ÉTUDE – Les français parmi les nouvelles minorités de Bucarest

Bucarest accueille de plus en plus de citoyens étrangers. Partant de ce constat à première vue évident, une étude financée notamment par des Fonds norvégiens s’est proposée de présenter ces nouvelles minorités. Celle-ci a eu lieu sur la période mai-octobre 2015 autour de ces nouveaux migrants : les chinois, les britanniques, les trucs, les indiens, les moldaves, les libanais, les italiens et ainsi que les français. L’occasion de dresser un état des lieux de l’attractivité de la capitale roumaine, ainsi que les caractéristiques de chacune de ces communautés.

citește articolul integral pe LEPETITJOURNAL.COM

totb stire

Noile minorități din București. Cum arată profilurile a opt grupuri de migranți

Bucureștiul este un oraș care găzduiește tot mai mulți cetățeni provenind din alte țări, deși nu există date oficiale privind numărul lor exact. Cercetarea antropologică din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București”, prezentată luni, 2 noiembrie, în cadrul unei conferințe găzduite de Clubul Țăranului, contribuie la o mai bună cunoaștere a noilor minorități din București. Opt grupuri de noi migranți au fost cercetate în intervalul mai – octombrie 2015: chinezi, britanici, turci, francezi, indieni, moldoveni, libanezi și italieni, iar rezultatele arată cu ce e mai atractiv Bucureștiul pentru nou veniți decât pentru localnici, precum și ce caracteristici au comunitățile formate în ultimii 25 de ani în Capitală.

citește articolul integral pe TOTB

rom-pozitiva

Noile minorități din București, o dezbatere necesară

Bucureștiul este un oraș care găzduiește tot mai mulți cetățeni provenind din alte țări, deși nu există date oficiale privind numărul lor exact. Cercetarea antropologică din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București”, prezentată luni, 2 noiembrie, în cadrul unei conferințe găzduite de Clubul Țăranului, contribuie la o mai bună cunoaștere a noilor minorități din București.

citește articolul integral pe ROMÂNIA POZITIVĂ.

stirionglogobun

Primele rezultate ale cercetării “Noile minoritati din București” – conferință și dezbatere

În cadrul conferinței vor fi prezentate fișele de comunitate aferente celor opt grupuri minoritare și premisele celor trei studii din cadrul cercetării: “Timpul liber al migranților străini din București: sport, divertisment și socializarea cu localnicii”, “Peisajul lingvistic al minorităților” și “Dinamicile locale ale alimentației noilor minoritaăți din București”.

citește articolul integral pe STIRIONG.RO

gsc

Primele rezultate ale cercetării “Noile minorități din București” – conferință și dezbatere

Primele rezultate ale cercetării antropologice din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București” vor fi anunțate luni, 2 noiembrie, începând cu ora 17 la Clubul Țăranului, intrarea Monetăriei, nr. 3, în cadrul unei conferințe de prezentare a impactului cultural al celor opt grupuri minoritare cercetate: chinezi, britanici, turci, francezi, indieni, italieni, libanezi și moldoveni.

citește articolul integral pe GALA SOCIETĂȚII CIVILE

logo-JB

Noile minorități, invizibile în București

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană (M.A.I.E) anunță lansarea proiectului “Noile minorități din municipiul București” care are ca scop sprijinirea dialogului intercultural dintre bucureșteni și grupurile de minorități formate în București în ultimele două decenii. Proiectul se desfășoară în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016, în parteneriat cu Institutul de Cercetare Telemark din Norvegia.

citește articolul integral pe JURNALUL BUCURESTIULUI

layer1a 2400cu600

Mediascop: „Noile minorități din municipiul București”, proiect pentru o capitală europeană mai tolerantă

Diversitatea culturală din capitala României este în continua schimbare, tot mai mulți cetățeni străini alegând Bucureștiul să le fie cămin. Proiectul “Noile minorități din municipiul București” își propune să dea o voce și un chip acestor oameni. Fie că provin din Uniunea Europeană sau din state terțe, fie că fac parte din comunități izolate sau sunt independenți, membrii noilor minorități îmbogățesc peisajul cultural și contribuie la dezvoltarea metropolei.

citește articolul integral pe MEDIASCOP.RO

Logo-Rfi1

RFI: Interviu cu Bianca-Maria Bălșan, coordonatoarea proiectului “Noile minorități din București”

[codepeople-html5-media-player id=1]

layer1b-2400cu600

TOTB: Cât de mult cunoaștem noile minorități din Bucureşti

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană (M.A.I.E) anunță lansarea proiectului Noile minorități din municipiul București, care are ca scop sprijinirea dialogului intercultural dintre bucureșteni și grupurile de minorități formate în București în ultimele două decenii. Proiectul se desfășoară în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016, în parteneriat cu Institutul de Cercetare Telemark din Norvegia.

citește articolul integral pe TOTB.RO

rom pozitiva

România pozitivă: Noile minorități, invizibile în București

Diversitatea culturală din capitala României este în continua schimbare, tot mai mulți cetățeni străini alegând Bucureștiul să le fie cămin. Proiectul “Noile minorități din municipiul București” își propune să dea o voce și un chip acestor oameni. Fie că provin din Uniunea Europeană sau din state terțe, fie că fac parte din comunități izolate sau sunt independenți, membrii noilor minorități îmbogățesc peisajul cultural și contribuie la dezvoltarea metropolei.

citește articolul integral pe ROMÂNIAPOZITIVĂ.RO

ats-logo

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană (M.A.I.E) anunță lansarea proiectului “Noile minorități din municipiul București”.

Proiectul are ca scop sprijinirea dialogului intercultural dintre bucureșteni și grupurile de minorități formate în București în ultimele două decenii. Diversitatea culturală din capitala României este în continua schimbare, tot mai mulți cetățeni străini alegând Bucureștiul să le fie cămin. Proiectul “Noile minorități din municipiul București” își propune să dea o voce și un chip acestor oameni.

citește articolul integral pe ALTREILEASECTOR.RO

Write a comment:

*

Your email address will not be published.