Documentarul “Sunetele Bucureștiului”/”Sounds of Bucharest”, în regia lui Mihai Grecea, arată, pe note, viața de zi cu zi a opt personaje din culturi diferite care au ales Bucureștiului să le fie cămin. Printre ei se află Reena Singh, de origine indiană, profesoară de dans indian, și Andrea Fogliazza, de origine italiană, instructor pentru conducere sportivă si defensivă.

Când am venit în România prima dată, în 2009, în decembrie, era foarte frig. Era zăpadă peste tot și era aproape -25 de grade. Mie îmi place zăpada, dar când am ajuns la piață – hai să vedem ce găsim aici, ce să gătim – nu era aproape nimic, foarte puține legume, noi suntem obișnuiți cu multe, multe, multe legume. Vara alte legume, iarna alte legume. Și nu știam ce să fac. Am fost în șoc. – Reena Singh

Motivul pentru care îmi place Bucureștiul, România de fapt… Eu când povestec cu prietenii mei din Italia, ei, din păcate, au o idee de România care nu are nicio legătură cu ce se întâmplă aici. Doar când ajung aici prima dată își dau seama că multe povești de care auzeau în Italia nu sunt adevărate. Mie, în momentul de față, Bucureștiul, și România în general, mi se pare Italia din anii ’70-’80-’90. – Andrea Fogliazza.

Filmul documentar regizat de Mihai Grecea și produs de Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană va apărea în luna martie și va fi itinerat în mai multe spații culturale și educaționale din București.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


Parteneri media

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României