Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană anunță începerea celei de-a doua serii de ateliere creative din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București”. După primele grupe de teatru, arte vizuale, film și fotografie, liceenii bucureșteni se pot înscrie la următoarele workshop-uri care încep de pe 12 martie.

Folosind metode de educație non-formală, formatorii lucrează cu participanții de-a lungul mai multor sesiuni care cumulează 18 ore. Atelierele se adresează elevilor de liceu din București, atât din populația majoritară, cât și din alte culturi, iar rezultatul lor constă în lucrări artistice realizate chiar de tinerii participanți care au, astfel ocazia, să își exerseze abilitățile îndrumați de profesioniști în teatru, arte vizuale, film și fotografie.

Peste 60 de elevi au participat, până acum, la atelierele creative din cadrul proiectului “Noile minorități din municipiul București”. Ei au desenat, pictat, scris, interpretat, fotografiat și filmat povești bazate pe experiențe personale din interacțiunile cu persoane din culturi diferite.  Participanții la atelierul de teatru au pus în scenă spectacolul “Oameni-călătorie” pe tema interculturalității, liceenii de la atelierul de arte vizuale au pregătit o expoziție de picturi, desene și instalații inspirate de motive tradiționale din diferite culturi, tinerii de la atelierul de fotografie au mers pe teren, în căutarea indiciilor diversității culturale din București, iar cei de la atelierul de film pregătesc cinci mini-documentare despre oamenii de lângă noi care schimbă fața orașului.

Liceenii bucureșteni pot trimite înscrierilor lor la ateliere@maieuropean.ro pentru următoarea serie de workshop-uri care au următorul program.

Proiectul “Noile minorități din municipiul București” este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, în cadrul programului PA17/RO13, pentru Promovarea Diversității în Artă și Cultură în cadrul Patrimoniului European.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


Parteneri media

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României