Silvia, George, Alina, Constantin, Cristina, Alexandra, Adrian, Irina, Mara, Cristina, Rose, Rania, Andreea și Furkan sunt liceenii din prima grupă a atelierului de film organizat în cadrul proiectului “Noile minorități din București”.  Împreună cu formatorii lor, Bogdan și Elena, ei au început să lucreze la filme documentare despre diversitatea culturală a Bucureștiului.

Atelierul de film este structurat în trei întâlniri de câte opt ore care se desfășoară între 21 februarie și 6 martie. După o introducere în cinema-ul documentar, participanții urmează să-și dezvolte scenariile, să învețe tehnici de filmare și montaj și să realizeze propriu-zis filmele. Ultima întâlnire este dedicată feedback-ului și concluziilor.

Așteptările liceeniilor de la acest atelier se întind de la “a afla lucruri noi” și  “experiență și distracție” la “învățarea etapelor creării unui film”. Tinerii își îmbogățesc, de asemenea, cunoștințele despre alte culturi. În opinia lor, diversitatea culturală înseamnă “mentalități diferite”, “mai mulți oameni de diferite naționalități care se înțeleg bine”, “o multitudine de culturi cărora nu le pasă că sunt diferite”, “studiu, înțelegere, dorință” sau “oameni noi, lucruri noi”.

Tema în jurul căreia vor fi realizate filmele este dialogul intercultural. La sfârșitul atelierului, ei vor realiza cinci scurte filme documentare care vor ilustra viața de zi cu zi a membrilor noilor minorități din București. Filmele vor fi proiectat la Liceul A.D. Xenopol, unde se desfășoară atelierul.

Programul complet al atelierelor creative din cadrul proiectului “Noile minorități din București” poate fi găsit aici.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


Parteneri media

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României