afise_atelier-de-teatru (2)

De ce un atelier de teatru despre diversitate culturală?

Tinerii urcă diversitatea culturală pe scenă. Îndrumați de formatori, elevii de liceu participanți la atelierul nostru de teatru vor învăța să transforme propriile experiențe în secvențe teatrale. Pe baza interacțiunilor proprii cu persoane din culturi diferite, ei vor scrie și interpreta bucăți dintr-o piesă de teatru colectivă.

Fiecare exercițiu non-formal din cele șase sesiuni urmărește să ilustreze o situație care vizează atitudini anti-discriminare, prin stimularea empatiei și creșterea gradului de conștientizare a binomului identitate-alteritate.

Atelierul de teatru cuprinde mai mulți pași – de la familiarizarea cu noțiunile de bază în jurul toleranței și diversității, la proiecții video și tehnici teatrale pe baza cărora participanții își construiesc piesa de teatru.

Ce au de câștigat: dezvoltarea abilităților de comunicare și formularea opiniilor într-un mod logic și coerent, capacitatea de a lucra individual și în grup, încredere de sine, joc de rol, mișcare scenică, improvizație, intonație.

Atelierul se adresează elevilor de liceu între 15 și 18 ani, indiferent de cunoștințele teatrale, iar spectacolul rezultat va fi itinerat în spații culturale și școli din București.

Atelier I:

  • Perioada: 5, 6, 12, 13 decembrie, 9 și 10 ianuarie
  • Locația: Universitatea Lumina
  • Formular de inscriere

Atelier II: