atelier-de-fotografie

O fotografie face cât un milion de cuvinte, iar un atelier de fotografie face cât un roman despre multiculturalitatea Bucureștiului.

În zilele noastre, toată lumea are acces la o cameră foto, fie că e cea de la telefon sau una profesională,  și producem milioane de cadre în fiecare minut. Arta de a fotografia, însă, necesită și puțină disciplină pe care ne propunem să o transmitem participanților în cadrul atelierului. De asemenea, elevii vor merge pe teren, unde vor pune în practică tehnicile deprinse în cadrul sesiunilor teoretice.

Folosind metode non-formale, “fotografii” noștri vor învăța despre diversitatea culturală a Bucureștiului, despre cât de important este să cunoști oamenii de lângă tine care schimbă fața orașului. Plecând de la premisa că ideile bune se inoculează de timpuriu, sperăm că participanții noștri vor fi adevărați mesageri ai toleranței în rândul prietenilor, familiei și cunoștințelor.

Atelierul de fotografie se desfășoară în parteneriat cu liceele A.D. Xenopol și Colegiul de Telecomunicații, unde au loc sesiunile din cele două grupe de elevi participanți. În total, peste 40 de liceeni vor urma trainingul nostru, iar, la final, fotografiile lor vor crea o expoziție tematică.

Atelier I:

Atelier II: