atelier-de-film

Atelierul nostru de film se adresează elevilor de liceu din București care vor să aprofundeze, alături de formatorii noștri profesioniști, cunoștințele despre filmul documentar. În cadrul atelierului, participanții vor trece din fața ecranului în spatele camerei de filmat și vor deveni, chiar ei, regizorii propriilor mini-documentare.

Pe baza metodelor non-formale, liceenii participanți vor învăța cum se surprinde toleranța pe film. Plecând de la multiculturalitatea Bucureștiului, ei își vor alege o temă și vor urma toți pașii realizării unui film documentar, de la scrierea unui scenariu la filmarea pe teren și realizarea montajului. Pe parcusul celor 18 ore de atelier, elevii participanți vor învăța să lucreze în grup, să gândească dincolo de stereotipuri, să își testeze toleranța și cunoștințele despre oamenii din jurul lor. Formatorii noștri îi vor ghida în acest teritoriu al Bucureștiului divers și surprinzător.

Rezultatul atelierului constră în mini-documentare realizate de liceeni care vor putea fi urmărite pe site-ul nostru. Atelierul se adresează elevilor între 15 și 18 ani și se desfășoară în parteneriat cu liceele A.D. Xenopol și George Coșbuc din București.

Atelier I:

Atelier II: