afise_atelier-de-arte-plastice

De ce un atelier de arte vizuale despre diversitatea culturală?

Folosind tehnici de pictură, desen, colaj sau modelaj, liceenii din București vor fi familiarizați cu diversitatea culturală a orașului în care locuiesc. Atelierul de arte vizuale folosește metode non-formale de educație.

Printre modulele propuse de formatorii noștri se numără desenul în spațiu, compoziție plastică, compoziție decorativă sau obiecte 3D: modelaj, montaj, instalație. În cadrul sesiunilor, participanții vor urma toate etapele realizării lucrărilor, iar temele vor fi alese din zona diversității culturale a Bucureștiului.

Fie că pun pentru prima oară mâna pe o pensulă, ori că au deja un portofoliu, toți tinerii între 15 și 18 ani sunt invitați să-și exprime creativitatea la atelier și să înglobeze în operele lor mesaje despre toleranță și interculturalitate pe care să le transmită mai departe.

Împreună, participanții vor contribui la o operă de artă colectivă care face parte din eforturile noastre de a combate discriminarea și stereotipurile. Lucrările individuale și colective vor fi expuse într-un spațiu cultural din București.

Atelier I:

Atelier II: