Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană vă invită vineri, 3 noiembrie 2017, ora 17:30 la vernisajul expoziției „Imaginile Bucureștiului”. Evenimentul va avea loc la ARCUB Gabroveni, sala Librărie.

Expoziția include fotografiile realizate de elevii Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gh. Airinei în cadrul excursilor organizate în spații reprezentative pentru diferite culturi prezente în București. Pe parcursul a două luni, 70 de tineri bucureșteni au participat la atelierele despre diversitate organizate de asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, descoperind modul în care oamenii de diferite culturi, etnii și religii își aduc aportul la dezvoltarea orașului nostru.

În același timp, îndrumați de Adi Bulboacă, ei au surprins particularitățile a patru spații culturale din București: Biserica Luterană, Biserica Armenească, Templul Coral și Centrul Islamic Islamul Azi. Vizitele fotografice organizate în aceste spații le-au permis elevilor să discute cu reprezentanții a patru minorități naționale și să surprindă cu ajutorul aparatului de fotografiat diferite elemente caracteristice ale comunitățiilor armene, germane, turce și evreiești.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 3 – 5 noiembrie 2017, în cadrul Forumului Diversității Culturale, ediția II.

Vernisajul este organizat în cadrul proiectului „Imaginile Bucureștiului. Ateliere creative despre diversitate”, realizat de asociația MAIE și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul Imaginile Bucureștiului. Ateliere creative despre diversitate își propune să contribuie la educarea în spiritul diversității culturale a cetățenilor de mâine și să promoveze diversitatea culturală ca resursă în dezvoltarea multiculturală a orașelor prin intermediul unor instrumente educative adresate elevilor de liceu, profesorilor și factorilor interesați.

Proiectul reprezintă continuarea atelierelor creative realizate în cadrul proiectului Noile minorități din Municipiul București, în perioada noiembrie 2015 – martie 2016. Atelierele realizate au crescut gradul de conștientizare a prezenței noilor minorități și de toleranță în rândul a 172 de liceeni participanți prin intermediul fotografiei, teatrului, filmului și artelor vizuale.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


Parteneri media

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României