Cei 22 de liceeni participanți la atelierul de fotografie din cadrul proiectului “Noile minorități din București” au încheiat, ieri, trainingul. După șase sesiuni de educație non-formală pe tema diversității culturale, tinerii au plecat cu mai multe cunoștințe despre multiculturalitatea Bucureștiului și despre tehnici de fotografiat.

IMG_9506

IMG_9513

IMG_9501

Cu aparatul foto în mână, participanții la atelier au mers pe teren în București, în căutarea urmelor diversității culturale. Ei au vizitat Biserica Italiană și Fundația pentru Islam, unde au aflat despre noile minorități din București și au surprins, în imagini, indicii ale altor culturi.

La capătul atelierului, elevii au definit diversitatea culturală la fiind  “relațiile dintre oameni de diferite naționalități care conviețuiesc în aceeași comunitate” sau “mai mulți oameni diferiți la un loc” ori “cunoașterea istoriei unui oraș”.

IMG_9530

IMG_9524 IMG_9522

Cu ce au plecat tinerii de la atelier: au învățat să folosească un aparat DSLR, să încadreze pozele, să regleze timpu de expunere, ce este diafragma și, în același timp, au primit o lecție de viață – să cunoască oamenii înainte de a pune etichete.

IMG_9561 IMG_9555

A doua grupă a atelierului de fotografie începe pe 14 martie, iar înscrierile se primesc la ateliere@maieuropean.ro. Puteți consulta programul tuturor atelierelor din luna martie aici.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.


Parteneri media

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României